Stocka Gasthamn

553,54 X783. N61° 53' 50.6" E17° 20' 47.9" 1 m 5060km 🏊🏻‍♂️ ☀️🌤 31°C 140 Kr🦌🦌🦌🦌
IMG_1660
Honderd centimeter stoffig grint en gruis scheiden ons van het kabbelende water van de Bottenhavet, de Botnische Golf. Dat is niet veel. Het biedt ons wel privacy, schaduw in de morgen, avondzon en het uitzicht op honderden kleine visjes en hun vliegende hongerige belagers
Het landschap wordt herfstig. Geschoren en gemaaide gazons en weilanden zijn zuid-Europees geel. Berkenbomen op de droge rotsige plaatsen zijn al in september kleuren. Er hangt boven de steden die we doorkruisen en passeren smog. We zoeken en vinden LPG bij Svartvik, N61° 53' 50.6" E17° 20' 47.9". Vlak bij een nagenoeg leeg parkeerterrein en camperplaats met uitzicht op zee. Goed voor de lunch. Een stoomtrein staat op zijn vrijwilligers te wachten voor ritjes en restauratie.

Voor we weer landinwaarts gaan willen we toch nog even van de zee genieten. We vinden dit vriendelijke jachthaventje dat goed georganiseerd propvol campers staat. Een van de laatste plaatsjes krijgen wij. Geklemd tussen het toiletgebouwtje en een ongebruikte scheepshelling. De nu lage zon is heet. Nadat we 500 meter verderop in het ondiepe zeewater verkoeling vinden, hangen we nu de handdoeken als zonnescherm en laten we de rendang uit de Thermos ons goed smaken.
_DSC0064-HDR
We maken kennis met onze buren, Olga, Russisch Lets en haar Finse echtgenoot. Ze bieden ons een goed glas koele Duitse wijn. We brengen een gezellige avond met hen door.
De wijn brengt een diepe slaap met zich mee tot vroeg in de morgen, om daarna te genieten van het bestelde verse warme broodje. Een luxe die we zelden hebben.

Een zwoele dag volgt. Niet helemaal helder. Toch is de zon erg warm. We lezen over de
vele bosbranden in Zweden. Juist op die plaatsen waar wij doorheen wilden trekken.
We poedelen nog een rondje in het ondiepe heldere water voordat we besluiten waar we morgen willen zijn.
IMG_1672
Tags en leeswijzer