Axmar, Axmarbrygga Havscamping

55,56 X583 N61° 02' 55.2" E17° 09' 26.2" 1 m 5186 km. 31°/22°C🌤🌨 100 Kr 🦌🦌🦌IMG_1680
Ruim genoeg voor 50 grote campers, allen aan de stroom. Ze komen voor
één nacht. Halen water en doen hun plasje kort voor vertrek. We genieten een drankje op het terras van het restaurant en kijken naar de enkele zeiler die hier óók aanmeert.
Het was een industriële werkhaven, het werd een jachthaventje, nu is het vooral een Husbilhamn.
Söderhamn met haar brede lommerrijke mooie lanen is een aardige stad. Onder de galmende klokkentoren van de, met rode rozen gevulde, begraafplaats vinden we voldoende schaduw om onze lunch te gebruiken. Daarna volgen we de oude Jungfrunkustenvåg, de kustweg naar het zuiden en komen aan bij een van de vele haventjes. Nu een kleine jachthaven, naast een voormalige ijzergieterij. Een van de vele in deze streek. Erts, steenkool en water was voldoende aanwezig om ijzer te smeden en te gieten. Een fraai gerestaureerde fabriekshal met de enorme smeltoven herbergt nu wekelijks een kleine markt met lokale producten en is ook geschikt voor concert en theater.
_FJF2252
In het verleden waren hier vaak kampeerplekjes te vinden. Gratis en vaak voorzien van een eenvoudig toilet.
De camperplaats is nu geschikt voor 50 campers en caravans. Een van de oude loodsen is een restaurant geworden. In de loop van de dag groeit het dicht met vooral grote campers en caravans. Wij zijn echt een kleintje. Maar we passen er goed bij. Allemaal wit. Op zo'n moment mis ik de blauwe La Strada Nova.

Het is drukkend warm, in de loop van de nacht begint het te regenen en zakt de temperatuur.
Volgens
de weerkaart valt de regen die zo nodig is voor heel Zweden voorlopig alleen hier. Elders blijft het heet en droog. Geleidelijk wordt het ook hier weer warmer en wat brak vochtig.
_FJF2257
Tags en leeswijzer