Trelleborg Västra Småbåtshamnen

78 Strandridaregatan N55° 22' 28.3" E13° 07' 12.2" 1m 6402 km. ZKr 10,- 20°C 🌨☁️🦌🦌

_FJF2373Een lange rij slaperige campers en caravans die uitrusten voor ze naar een van de veerboten gaan..
Na een nacht met eindeloos druppende regen klaart het langzaam op. Het wordt droog. Aan het begin van de middag een beetje zon. Gelukkig want de kustweg naar Trelleborg biedt een mooi uitzicht. Vaak zijn kustwegen, die dicht bij zee aangelegd zijn, verrassend en afwisselend.
Zo ook deze no.9 tussen Ystad en Trelleborg.
De snelheid is laag. De vele verbodsborden regelen dat er soms 40, dan weer 60 en soms zelfs 70 kilometer per uur gereden mag worden. De snelheidsremmende drempels zorgen er voor dat we beslist niet sneller willen.

De camperplaats is niet veel meer dan een geregelde wachtplaats met toilet, een latrine en een wasbak. Na 18.00 uur betalen we €10,- voor de nacht. Bekend onrustig is het hier omdat vannacht campers zullen vertrekken voor een nachtboot en anderen zullen aankomen. Wij zullen omstreeks 6.45 uur vertrekken.

Een niet meer gebruikte kleine haven ligt voor ons. Tussen caravans door zien we daar grauwe- en Canadese ganzen, eidereenden en een groepje vrij grote zwarte eenden dat wel eens grote zee-eenden zouden kunnen zijn.
Het is guur.
We besluiten de voorgenomen rondwandeling kort te houden.
_FJF2372
Tags en leeswijzer